سومین جشنواره آیین های سرزمین من و بازارچه مهارت مدارس سما

سومین جشنواره آیین های سرزمین من و بازارچه مهارت مدارس سما به منظور آشنایی دانش آموزان و دانشجویان با آداب و رسوم اقوام ایرانی و آیین‌های مردمی در در مرکز آموزشی سما کرمانشاه برگزارشد.

تاریخ انتشار : ۱۲:۵۰:۴۹ ۱۳۹۷/۱۲/۲۵

این مراسم با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای شورای شهر، رئیس آموزش و پرورش ،مسولان مدارس غیر انتفاعی استان کرمانشاه، معاونان دانشگاه آزاد اسلامی استان، روسای اداره‌ها و نهادها و با استقبال دانش‌آموزان و دانشجویان در آموزشکده سما کرمانشاه برگزار گردید.

سیروس احمدی رئیس مرکز آموزشی سما استان کرمانشاه،  در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولین استانی برگزار شد، بااشاره به فرهنگ غنی و تمدن دیرینه هزاران ساله ایرانیان، اظهار کرد: در ایران اقوام و مذاهب مختلفی زندگی می کنند که هرکدام آئین ها و رسوم خاص خود را دارند.

وی به تهاجم فرهنگی و نقشه دشمن برای از بین بردن فرهنگ اصیل ایرانیان اشاره کرد و افزود: در راستای مقابله با این تهاجمات، سازمان سما کشور نیز به سهم خود در این رابطه قدم هایی برداشته و سال 95 طی بخشنامه ای به استان ها دستورالعمل برگزاری جشنواره هایی تحت عنوان "آیین های سرزمین من" را ابلاغ کرد.

رئیس مرکز آموزشی سما کرمانشاه هدف از برگزاری این جشنواره ها را حفظ سنت ها و آئین های کهن جای جای سرزمین ایران با نهادینه و علاقمند کردن کودکان به این آداب و رسوم عنوان کرد.

وی بابیان اینکه از سه سال گذشته تاکنون جشنواره آیین های سرزمین من در کرمانشاه پررنگ تر از سایر مراکز سما کشور برگزار شده، اعلام کرد: در این جشنواره تمام تلاش خود را بکار گرفته ایم تا کودکان ما به خودباوری برسند و علاقمند به فرهنگ و سنن کهن دیار خود شوند.

احمدی در ادامه به بازگشایی بازارچه مهارت مدارس سما کرمانشاه هم اشاره ای کرد و گفت: حدود پنج سال پیش بود که برای اولین بار بازارچه های مهارت دانش آموزان مدارس سطح استان را در پارک ها و مناطق پر رفت و آمد شهر برپا کردیم، با این هدف که عواید آن را صرف کمک به درمان کودکان سرطانی کنیم.

وی افزود: هر ساله با برپایی چنین بازارچه هایی بیش از 10 میلیون تومان عواید آن را صرف کمک به درمان کودکان سرطانی استان می کنیم.

رئیس مرکز آموزشی سما کرمانشاه اضافه کرد: پس از چند دوره برپایی موفقیت آمیز این بازارچه ها و تاثیراتی که در شکوفایی خلاقیت دانش آموزان داشت، سازمان سما کشور خواستار الگوگیری سایر مدارس سما ایران از این اقدام سما کرمانشاه شد و اکنون چنین بازارچه هایی در سراسر کشور برپا می شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری بازارچه مهارت مدارس سما علاوه بر اهداف خیرخواهانه، به شکوفایی استعدادها و خلاقیت دانش آموزان کمک کرده و آنها را از همان ابتدای کودکی با سواد اقتصادی آشنا می کند.

در ادامه دکتر محمدرضا حبیبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه ضمن اشاره به اهداف این برنامه بیان نمود: متاسفانه  در سیستم آموزشی ما، محیط مدارس را در فضایی همگن و با نظم خاص محدود و مربی محور کرده ایم و از سوی دیگر در دوره دانشجویی همین دانش آموزان در فضایی باز و محیط ناهمگن قرار می گیرند که پیامدهای خوبی ندارد و نشان از عدم قوت سیستم آموزشی ما است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان به مقایسه سیستم آموزشی کشورهای توسعه یافته همچون ژاپن و آلمان با سیستم آموزشی ایران پرداخت و اضافه کرد: در کشورهای توسعه یافته دانش آموزان پیش از ورود به دانشگاه ها با مهارت های مرتبط با رشته ی تحصیلی خود آشنا می شوند و در دانشگاه تئوری را با مهارت همراه می کنند که نتیجه آن نیروهای کارآمد فارغ التحصیل است.

وی یادآورشد: متاسفانه در سیستم آموزشی ما مدرسه را تنها منحصر به آموزش تئوری ها کرده ایم، درحالی که باید از همین سنین خردسالی،  کودکان را با مهارت آموزی آشنا کنیم  .

ایشان افزود : خوشبختانه این امر با نگاه ویژه جناب آقای دکتر ولایتی و جناب آقای دکتر طهرانچی به مدارس سما در حال وقوع است و مدارس سما میتوانند الگویی برای سایر مدارس غیر انتفاعی شوند.

در ادامه برنامه‌های متنوع و مختلفی از جمله شعرخوانی و حماسه‌سرایی از سوی شاعران برجسته استان، اجرای گروه باستانی اجرای نمایش حماسی با حضور گروه «نقال‌ها»، برگزاری بازهای بومی محلی از جمله بازی پلان، بازی کلاه روانکی و بازی قلان، برپایی نمایشگاه در قالب غرفه ایثار و شهادت، غرفه مشاغل پوشش‌ها و آداب و رسوم محلی، غرفه غذاهای محلی، برگزاری آیین نوروز باستان با برپایی سفره هفت سین و حضور نمادین عمو نوروز و حاجی فیروز، برپایی سیاه چادرهای محلی و آشنایی با زندگی عشایر، پخش ترخینه و کلوچه‌های محلی (کلانه، بژی)و ... برگزار شد.

در پایان جشنواره نیز، مسابقه غذاهای محلی استان برگزار شد و به غذاهای برتر بر اساس معیارهای سنتی جوایز نفیسی اهدا شد.

از نکات جالب این جشنواره پوشش محلی همه دانش آموزان و انجام مسابقات و بازی‌ها با لباس محلی بود.